van tekening tot productie

Van idee tot technischespecificatie

 

We nemen de tijd om uw ontwerpen en idee├źn te bespreken tot in detail, waarbij alle zaken aan de orde komen die nodig zijn voor de productie; van pasvorm, stofkeuze, maatseries tot aantallen.

Hierna worden uw ontwerpen vertaalt in tekeningen en technische specificaties welke wij met elkaar bespreken voordat we de volgende stap in het proces zetten.


Het maken van patronen en samples

 

Onze producenten hebben ieder hun eigen specialiteit, waarbij de ene uitblinkt in het verwerken van gebreide stoffen (tricot) blinkt de ander uit in het verwerken van geweven stoffen in kleine oplages.


Wij bekijken samen welke fabriek het meest geschikt is om uw collectie te maken, maar voorafgaand aan de productie worden er eerst zgn. samples gemaakt.

Deze samples, waarvoor de patronen worden gemaakt door de fabrikant of een patroon-atelier, zijn de eerste kritische stap in het productie proces.


Op basis van de samples bepalen we samen of de pasvorm goed is, de maatvoering correct en of de samples conform de technische specificaties zijn uitgevoerd.

Het is heel gebruikelijk dat er na een eerste sample een tweede sample moet worden gemaakt dat gebruikt kan worden als fotografie sample.

Na akkoord kan er aansluitend met de productie worden gestart.


Kleding productie

 

Na het goedkeuren van de samples kan met de productie worden gestart.

In de tussenliggende tijd hebben we met elkaar tot in details afspraken gemaakt hoe de geproduceerde kleding wordt aangeleverd. Met aanhangkaartje, merklabel, in een plasticzak. Vrijwel alles is mogelijk.


Bureau Scheppers

Bilthoven


post@bureauscheppers.nl

06 15281217